суботу, 30 червня 2012 р.

Пирогово… традиційна українська вишивка, рушники

Це місце, яке я люблю, незважаючи ні на що, вірніше всупереч.... Неймовірно красива природа, залишки старвовинної архітектури і, звичайно ж, вишивка:

четвер, 28 червня 2012 р.

Три кошельок... традиційні візерунки в сучасних речах

Вірніше, цілий кошель! Для хороших людей хочеться по-більше :) Це подарунок для моєї найліпшої подруги, з якої дружимо з дитячого садочка, страшно сказати - більше 30 років.

далі  в усій красі:

середу, 27 червня 2012 р.

Черговий вишиваний процес

Відпочиваю від білого вишивального марафону ось таким веселеньким процесом:


Вишивка колодочками (лічильна гладь) і штапівкою за мотивами вишивки Східного Поділля. Фрагмент з ліва - за книгою Причепіїв "Вишивка Східного Поділля", з права - за фото нафрамниці з приватної колекції Олени Скрипки:

неділю, 24 червня 2012 р.

Родинний рушник

Мій перший справжній рушник. Рушник,  вже з своєю історією. Довго не могла зважитись на таку роботу і розібратись який саме вишивати, доки не побачила старовинного Полтавського в муз.Гончара.......


Почала влітку в Карпатах і вишивала майже рік у Києві.  То ж в ньому і краса гір, і вранішня роса, і запашне різнотрав'я,  і гомін Києва, і осінь, і мороз за вікном, і мої  думи-думки, бажання та сподівання....

неділю, 17 червня 2012 р.

Останні стібки вишивки

Нарешті, закінчую річний процес ручного вишивання глобального проекту :)


Виповнюю вирізування віконечками. Творю всій особливий вишитий рушник...

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

суботу, 16 червня 2012 р.

пʼятницю, 8 червня 2012 р.

Борщівська сорочка

А цю, розкішну вишиту шовком сорочку, зустріла на День Києва під Десятинною церквою. Вишиванка дещо зазнала "дизайнерських покращень", але в цілому вистояла і не втратила своєї самобутності:


 і рукава:

неділю, 3 червня 2012 р.

Андріївський узвіз

Нарешті звершилось! Улюблене місце Киян та гостей столиці.  Душа міста і мистецький центр. Сьогодні таки відкрили. Ще за квартал до Андріївської церкви було чути музику, і не абияку- співав Олег Скрипка:



концерт слухали і споглядали з-під церкви: