пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Мрії збуваються!!! Вишиванка в сучасному одязі

І про погожу осінь, і про подорож до Львова, і про філіжанку запашної кави, і про фотосесію у справжнього фотографа!


Щиро вдячна Олександрі Тамкова за цікаву прогулянку Львовом, позитивний настрій, приязне спілкування і такі красиві фото:
Мрії збуваються. Особливо, коли ти до них ідеш….
Миру нам!

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Зібрання Причепіїв в муз.Гончара

Автори книги "Вишивка Східного Поділля" Тетяна та Євгена Причепіїв, меценати які  передали свою безцінну колекцію в дар муз.Гончара. Виставка-дарунок  діятиме до 31 жовтня 2014р.! То ж, поспішайте побачити унікальну вишивку нашої Батьківщини:


Яскрава, вражаюча, надзвичайна….

вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Біла низь Східного Поділля. Жіноча вишита сорочка

Ще одна перлина приватної колекції Оксани Чаус. Дякую за можливість сфотографувати цю сорочку  і поділитись скарбами  Андріївського  узвозу з вами. Білу низинкову сорочку бачила вперше. Фотографувати було важко  від емоцій, які зашкалювали, від білизни вишивки і від яскравого сонечка:


поділ, повністю оздоблений мережкою:

неділю, 19 жовтня 2014 р.

З теплого літечка... Ліжник власними руками

Цього літа, в Яворові, освоїла нове для мене і старе як світ ремесло - ткацтво. Тепер, коли морозець натаякає на свої права, тішусь на теплій і  сонячній, викупаній в гірській річці,  яскравій  і затишній радюжині.
Ткала вперше. В Яворові, центр ліжникарства,  всі тчуть ліжники, то ж і моя перша ткана робота, зовсім не випадково - ліжник. А по правді - два :))


 в процесі  освоєння  серьозної техніки і  творення:

неділю, 5 жовтня 2014 р.

Лети с приветом вернись с ответом. Вишитий рушник

Повоєнні. Ці рушники  вишивали після Великої Вітчизняної українські жінки, які  так і недочекались своїх чоловіків, коханих  з війни. Не дочекались вісточок від них, не дочекались вісточок про них… Залишились самотніми голубками. Вишивали з білем в сердці, з тугою, з надією що солдатський трикутники все ж  таки долетить до адресата:


На одному краю рушника в листі-трикутнику напис - "лети с приветом", 
на іншому - "вернись с ответом"

пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Сорочки "мама - дочка". Вишиванки для всієї родини

На Андріївському. Спочатку зустріла неймовірну колекцію вишитих сорочок, а потім  познайомилась з їх власницею - Оксана Чаус.  Дякую пані Оксані за любязно надану можливість розглядати і фотографувати ці скарби:


Пара сорочок з Прилук.  Дуже схожі, як мама й дочка. Але кожна має свої особливі деталі, відмінності, зміст, настрій…