пʼятницю, 19 червня 2015 р.

Відродження старовинних візерунків. Аркуш 7. Дубль два. Все спочатку….

Шеф, все пропало….  Зробила помилку,  вирізала три лишні нитки. Отже добавила собі клопоту і роботи… Оформила маленький додатковий клаптик.  Почала з  підрублювання  краю прутиком 61-а і добавила ще один:



потім  62-b проста "примережка" за допомогою якої примережується, з'єднується рукав зі станком…….  і вже зовсім мене  порадувала схема 63-b, спасалась за допомогою книги Причепіїв "Борщівська народна сорочка"

неділю, 7 червня 2015 р.

Птахи прилетіли :)))

Вірніше, нарешті повернулись після випалу до мене! Дякую Юрію Олійнику за знайомство з глиною, за можливість експерементувати і втілити те, що забажалось, за тактовність,  за те, що зберігав мої роботи кілька місяців і приніс,  мені лінивій,  майже під двері…


тішуся, як мала, всім кого зустріла по дорозі - похизувалась :)))

дома, в котре перебираю свої скарби

суботу, 6 червня 2015 р.

Вінничина. Вишивка Східного Поділля.

Подорож, яка додала нових барв, емоцій, вражень, знахідок, відкритів і планів….  Безмежно вдячна всім, хто організував її і всім,  кого я мала за щастя зустріти в ній.  Низький уклін людям, які зберігають до нині  скарби старовинної української вишивки! 


Для мене вона є неймовірною концентрацією символів, кольору, технік вишивки,  ювелірної майстерності вишивальниць,  з давніх давен…. 

понеділок, 1 червня 2015 р.

Старовинний одяг на вулицях Києва. Вихідні.

33 свята разом!  Багато різноманітних подій та заходів, щоб на всі потрапити довелось записувати в щоденник і розносити по часу:))) 
Так виглядає  Київ, Андріївський узвіз і муз.Гончара очима вишивальниці в  День міста :)
Почнемо з улюбленого музею, подвір'я муз.Гончара, уставки  сорочок:


Чернігівські, зачаровують своєю геометричною лаконічністю і виваженістю: