пʼятницю, 19 серпня 2016 р.

Хлопянка з Буковини. Яскрава вишивка літа

На цій сорочці за кольором зустрічаються літо і осінь. Геометричний візерунок з  мальованими трояндами. Я зустріла її цього літа у Львові на Вернісажі. Тоді ще було спекотно... але вже чорнобривці підказували осінь ... Вишита сорочка середини минулого століття до колекції рукодільниць:


 Вся цілком вигрівалась на яскравому сонечку, важко було фотографувати.
То ж за сонячні зайчики вибачайте :)

Пазуха сорочки ближче:

Оздоблення спинки теж не залишить Вас байдужими. 
Люблю поєднання геометричних і рослинних орнаментів в одній вишивці:

Погляньте як майстерно і креативно оздоблено цей розріз!
Тут і вишивка, і гачкування, і мережка...

 І оздоблення швів на рукавах:

 Та на манжетах:

Використані техніки традиційної української вишивки: пряма лічильна гладь, проста мережка, штапівка, виколювання і на додачу - гачкування.
Фото і опис інших  буковинських вишиванок можна знайти на сторінках цього Блогу. Збирала їх в поїздках, в музеях, на базарах в червні 2016, білу в серпні 2014, в червні 2013, в серпні 2012жовтні 2011. Барвисті і білі, відомі візерунки відшиті не раз і забуті.... Детальний майстер-клас як пошити сорочку хлоп'янку можна придбати ТУТ.   Вивчайте старовинне, творіть сучасне, вишивайте в радість!

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

Немає коментарів:

Дописати коментар