суботу, 31 травня 2014 р.

Підгин краю. Майстер-клас з мережки.

Щоб з лиця були ось такі файні  намистинки-вузлики, з вивороту варто зробити кілька стібків :))


Для початку - витягуємо кілька ниток на місці мережки. Чим більше ниток витягнути, тим  більш ажурним  буде результат але, без фанатизму.  Я обмежилась двома. Підігнула край в рівненький рубчик з вивороту.  Вишивала з вивороту. З права на ліво, в лінії витягнутих ниток, по три ниточки в прутику:

четвер, 29 травня 2014 р.

Примережую чи підмережую :)))))

Знайшлась хвилинка і для голки, а не тільки для мишки ))). Хоч для голки хвиинок набагато меньше, на жаль. Поволі продовжую оздоблювати край майбутньої серветки. З лиця - дирочки, з вивороту - прутики:


 Не можу заховатись від потоку новин, подій, обов'язкових дій і рішень. А так хочеться, просто, тихенько сидіти в затишному куточку і вишивати….. 


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою 
 від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

неділю, 11 травня 2014 р.

Бузкові вихідні. Оздоблення краю зубцюванням

За містом, біля хати, п'янко пахне бузок. Можна посіяти мальви рядочком та пожуритись, що розквітнуть вони лиш наступного року. Нічого не вдієш - закони природи :))) А ще, розсипати з яскравих пакетиків з незнайомими назвами дорібненьке насіннячко і висадити розсаду на городі. Коли йде дощ і холодно, навіть у травні, розтопити грубку й сидіти тихенько під нею, вишивати:

так я освоїла оте хитре зубцювання

понеділок, 5 травня 2014 р.

Рушничок, що планувався на Великдень :)))

Нарешті, довишивався і яскраво прикрашає обідній стіл. Одна з тих речей, яка притягує погляд, до яких хочеться доторкнутись, погладити… Можливо, то магія старовинного полотна, можливо, то таємниця візерунку Східного Поділля, можливо - яскраві кольори в сьогоднішню днину. Та, ймовірніше, все разом:

глянути близенько на вишивку: