четвер, 31 березня 2016 р.

Та сама, блуза вишита шовком )))

Таки  настала слушна нагода сфотографувати детально цю вишивку. Та ще й в компанії з таким намистом!!! Навіть сонечко виглянуло на пів годинки, щоб полюбуватись ним.  Ну, ви мене, дівчата,  розумієте :))) Отже, сьогодні я сяяла в сонячних променях і приміряла намисто від Коралі для Кралі. Чи почувалась кралею, не впевнена, а от смак цього намиста… додав кольору сьогоднішньому діловому сніданку


 І, власне, та вишивка шовком, про творення якої  колись вам розповідала

Так виглядає моя офісна блуза з традиційною вишивкою власноруч і кроєм та пошиттям Ірини Червінської. 

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

пʼятницю, 25 березня 2016 р.

З'єднувальні шви.

В народному одязі часто з'єднувальний шов  є не тільки  технологічною необхідністю а і вишуканою прикрасою.  Довго, в моєму розумінні шов мав бути найнепомітнішим, а зараз -  я знаю як його зробити стильною деталлю і, часом, єдиним кольоровим вкрапленням, своєрідним акцентом…


Приклади зшивання  деталей традиційного одягу вистігом, змережування "черв'ячками".

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки, в тому числі по змережуванню та традиційному крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

Очіпок. Вишите денце.

Вперше шила золотом)) Хоча золотом металізований ДМС назвати важко, але і шити ним не просто. Як і справжнє золото, вимагає особливого підходу. 
Так само, як і розуміння того, навіщо тобі  сучасній і поміркованій це золото потрібно зараз. Зрештою, як і сам очіпок… 
Результат, на разі,  маю оптимістичний :)) Залишилось випрати і пошити:


Експерементувала, вивчала артефакти, ретельно підбирала шви:

неділю, 20 березня 2016 р.

Очіпок, чіпець, чіпок.

Заглибилась  в тему з очіпками, що вам сказати...
Різноманітність форми, матеріали - від простого домотканного полотна до оксамиту і парчі…. оздоблені стрічками, бантами, вишивкою вовною, шовком, золотом, лелітками.....
Образ Української жінки наскільки був довершений і багатий, що ще більше, наочно з картинками, розумієш чому так вигідно було то все спаплюжити і привести до "гола, боса і в вінку"… так, і вінок щоб неодмінно з маками...
На фото Полтавський очіпок минулого століття з колекції Олени Скрипки.


Інформацію збирала по крихітках. Фото з мережі об'єднала в альбом на facebook ТУТ

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

вівторок, 15 березня 2016 р.

Гаптування

Сьогодні, вишиваючи, ще раз дякувала керамістам за науку - матеріал диктує, його варто слухати… брати максимум з того що він може дати. 
Не варто перейматись через вибрики металізованого ДМС в 6 ниток, чи вовни в 5,  або ж вовни з акрилом, знову ж таки, в 6… це їх особливості, лиш потрібно навчитись їх правильно використовувати. Як і те, що певна техніка вишивки вимагає відповідного матеріалу…. 



А я тепер добре розумію, чому  вважають,  що для того щоб стати справжнім майстром золотого шитва, потрібно шити 9 років ))

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

понеділок, 14 березня 2016 р.

Як сорочка шиється. Щоденник. Сторінка 7

Порушила своє давнє рішення - не купувати старовинних сорочок. Купила. Коли покласти їх поруч, найкраще розумієш навіщо то все затіювала…

Один візерунок, одна техніка вишивки. Два століття, два майстра, різні матеріали. Один Світ….
Як сорочка шиється. Щоденник: Сторінка 1; сторінка 2; сторінка 3; сторінка 4сторінка 5сторінка 6сторінка 7сторінка 8сторінка 9;сторінка 10сторінка 11сторінка 12

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою в тому числі такого виду сорочк, від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

четвер, 10 березня 2016 р.

Казюкас. Вільнюс. Березень

Ярмарка Казюкаса (лит. Kaziuko mugė) яка  щороку збирає майстрів з  усієї Литви і багатьох країн Європи на початку весни. Це неймовірна подія для майстрів і поціновувачів ручних виробів. Вражена цьогорічною!!! Безмежний асортимент на найвибагливіший смак і  живе спілкування з мастрами. Цього року майстрів приїхало біля трьох тисяч, всі центральні вулиці перетворились на торгові  ряди. То ж подивитись було на що:

Історія цієї  грандіозної ярмарки сягає Великого князівсьтва Литовського  XVII століття. І до нині в майстрів вважається, якщо гарно спродаєшся, то весь рік пройде успішно. То ж на ярмарку готують найкращий крам:

вівторок, 8 березня 2016 р.

Теплий і яскравий день

По справжньому весняний день. Теплі зустрічі і речі, які приносять радість. Мій березень багатий на події,  подорожі, які  невимушено складаються в яскравий пазл цієї весни. Сьогодні,  склалось  відвідати мистецький Арсенал і вагатись на вході, з чого почити - виставки М.Приймаченко чи Масниці :))) 


В результаті, не оминули ні першої ні другої…. Роботи О.Теліженко: