суботу, 30 липня 2016 р.

Рушники Східного Поділля. Колір, орнамент, вишита традиція.

Незбагнена геометрія, чіткі графічні лінії,  яскраві кольори, орнаменти, значення яких ми вже мабуть ніколи, достаменно так і не дізнаємось. Майстерність вишвки. 
По літньому яскраві і по особливому святкові рушники Східного Поділля. Колекція музею Івана Гончара, родини Причепіїв та Ірини Овчиннікової. Фото мої і Богдана Пошивайла.
Для поціновувачів -  20 детальних  фото унікальних старожитностей:

вівторок, 19 липня 2016 р.

Шедеври української народної вишивки

Саме така назва діючої до 4 вересня виставки української вишивки в муз.Гончара Часто, коли мова йде про відомий бренд чи високий статус люблять повторювати - рівень, клас в деталях. Бо довершеність в малому, гарантує  високу якість великого.  
Зараз багато говорять про світову моду на  українську вишивку, про знаменитостей  в вишиванках, про бренди ...  
Погляньте на деталі ! Так виглядає справжня українська вишивка рівня  шедеври.


 Всього дві червоні нитки...

пʼятницю, 1 липня 2016 р.

Етно-стиль в сучасному дизайні інтер'єру

В моєму виконанні ;) ) Ще одна моя робота в ролі дизайнера колекції для торгової марки. На цей раз для компанії KAANNI яка створює подушки з ручною вишивкою і наповнює особливим шармом та теплом домівки їх власників. Приємно працювати з людьми, які в свою справу вкладають частинку своєї душі. Сподіваюсь, що мій лаконічний дизайн буде гідним доповненням асортименту :) 



Так, маленькими кроками, здійснюється моя давня мрія - традиційна вишивка, старовинні техніки і візерунки в сучасних, стильних і 100% вжиткових речах. Щоб вони органічно доповнювали наше сьогодення, створювали простір в якому почуваєш себе  затишно, дома. Візерунок з книги Причепіїв "Вишивка Східного Поділля". Улюблена геометрія яку вишивала і для себе, ще однією майже забутою технікою вишивки….

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!