суботу, 3 грудня 2011 р.

Традиційне вбрання українців. Том ІІ. Полісся. Карпати

Сьогодні моя бібліотека поповнилась ще одним виданням, а саме :


Видання українською мовою, резюме та анотації англійською мовою

Книга «Традиційне вбрання українців. Том ІІ. Полісся. Карпати», підготовлена до друку видавництвом «Балтія-Друк», продовжує знайомити читача з українським народним одягом і присвячена регіонам Полісся та Карпати.
Строкате вбрання бойків, лемків, гуцулів, буковинців, закарпатців та поліщуків ще до початку ХХ століття зберігало архаїчні риси. Завдяки унікальним зйомкам автентичного вбрання, зробленим у 22 музеях України та приватних колекціях, читач вперше матиме змогу детально ознайомитись з елементами народних строїв, головними уборами, взуттям, прикрасами, аксесуарами, оцінити колористику вбрання та багатство декору. Книга містить інформацію історико-етнографічного та краєзнавчого характеру; зокрема, особливу увагу зосереджено на художніх особливостях і символічному наповненні елементів народного строю. Текст видання супроводжує Словник термінів, що пояснюють реалії народного побуту початку ХХ ст., широко вживані свого часу, проте сьогодні, на жаль, відомі лише вузькому колу фахівців.
Укладач і автор проекту – відомий етнолог Оксана Юліївна Косміна – у популярній і захопливій формі веде розповідь про традиції українського костюму.
Книга видається українською мовою, проте містить розгорнуте резюме англійською мовою, що дозволяє розширити читацьку аудиторію і залучили до ознайомлення з вітчизняною культурою широке коло іноземних читачів. 


Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

7 коментарів:

  1. Цікаво було б погортати книгу. Шкода, що до Києва найближчим часом не доберусь

    ВідповістиВидалити
  2. Коли доберешся - маякни, зустрінемось і погортаєш :)

    ВідповістиВидалити
  3. Я заказала такую книгу. А что внутри, если коротко, расскажите. Аксессуары, сумочки, да?

    ВідповістиВидалити
  4. Аксессуары тоже есть, больше одежды. В этом томе представлены регионы Карпаты и Полесье. На фото подаются комплекты одежды: девичьи, женские, мужские. Их старались максимально приблизить к историческим, сохраняя все элементы, детали и аксессуары (проблема была с обувью - не всегда ее можно было обуть...). О.Космина рассказывала, что для фотосессий приглашали обычных людей, сотрудников музеев :) так раритеты оживали, смотрелись органично.

    ВідповістиВидалити
  5. Хорошо! В январе моя знакомая едет во Львов. Обещала привезти, если найдёт эту книгу.

    ВідповістиВидалити
  6. Ура! Мне её купили - скоро получу. :)))

    ВідповістиВидалити
  7. Поздравляю с таким Рождественским подарком! Приятного чтения и рассматривания :)

    ВідповістиВидалити