неділю, 23 жовтня 2016 р.

Заволікання з Поліської намітки. Схема вишивки.

Наше життя зараз занадто швидке і постійно змінюється. А якщо поглянути на сто років назад? Вічність... Та є речі, які мають зміст і зараз, і тоді. Так, ми вже не носимо наміток, не знаємо значення вишитих символів які вивязувала жінка на чолі... Але цей незатійливий візерунок захоплює, його хочеться тримати в руках і поділитись ним зі всім світом:
Схема вишивки, для тих, хто хоче відшити собі цей візерунок, прикрасити ним одяг, чи просто зробити закладинку для книги. Техніка традиційної української вишивки: можна вишити занизуванням, можна заволіканням, можна взяти чисницю на 2 нитки, або на 3.... 




Хочете поглянути як виглядала та вишита намітка в минулом столітті? Фото з експозиції Національного музею Історії  України в м.Києві: 

Вишивайте в радість! Зберігайте минуле, творіть сучасне.

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!


2 коментарі:

  1. дуже дякую! якась спокiйна магiя є в цьому малюнку. а чи не хотiли б ви додати до схеми вишиття синiм кольором? те що по кантику надає особливостi, а тоненький синiй роздiлюючий шов заставив мене помучитися, коли вишивала рукав до своєї сорочки))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую. Люблю такі візерунки...
      По кантику то не вишивка а фабричне оздоблення краю стрічки. Тоненький синій що розділяє, може бути в кількох варіантах: штапівка, тамбурний...

      Видалити