понеділок, 6 березня 2017 р.

Традиційна вишивка в сучасному інтер'єрі

Не завжди є час для вишивки глобальної роботи, не завжди вишивка доречна в повсякденному гардеробі. Часом,  хочеться щоб тепло традиційної вишивки, маючи столітню історію виглядало стильно і сучасно. Була органічною і в сучасному одязі,  і в сучасній оселі. 
Кілька років тому мала пропозицію підготувати виставку вишитих картин. Виставка, будемо вважати, ще готується :) а це чергова моя робота,  яка абсолютно гармонічно вписується в сучасний інтер'єр. Правда ж? 
Старовинне не білене лляне полотно, повітряна птаха,  унікальна Полтавська мережка, дерев'яна рамка, природні кольори... 



Мережка з настилом і прутиком через чисницю. Подобається як в цій техніці вишивальна нитка інтегрується в полотно, створюючи єдине ціле:



 Птаха прилетіла з уставки сорочки з приватної колекції Олени Скрипки, як і насупна.


Ще одна мережка, одна з найстаріших: мережка-затяганка. Вона може бути неймовірно ніжною в світлих кольорах і вражати чіткою графікою в темних. 



Візерунок відтворила зберігаючи техніку мережки і колористику в оригіналі.  Лиш добавила, для завершення композиції, маленькі деталі, підглянуті на іншій Полтавській сорочці з цим же візерунком.


Шукаєте можливість так навчитись вишивати? Маєте нагоду опанувати зазначені техніки української мережки на онлайн курсі: Як вишивати мережки. Автор О.Нарбут.

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог на офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

2 коментарі:

  1. Олю, вітаю!
    Чудові роботи, прекрасна інтерпретація. Це саме те, до чого прагне душа: привнести в сучасне надбане органічно і обдумано.
    Дякую вам.

    ВідповістиВидалити