неділю, 31 березня 2013 р.

Великдень. Церковна вишивка

Вітаю з цим світлим днем своїх рідних, які сьогодні далеко від мене його святкують і всих, хто зустрічає Великдень сьогодні. Щастя, радості і близьких людей поруч! Бережіть їх і тримайте всими силами біля себе :))


На фото моя нова робота - вишивка для Храму. Рада, що її почала і показую вам сьогодні. Для мене незвично і важко вишивати хрестиком, виворіт далекий від ідеалу і турбує, що вишивається так довго, а дуже хочу встигнути до православної Вербної неділі.


Схема вишивки Дмитра Блажейовського люб'язно надана Ganzya 



Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою 
 від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

13 коментарів:

  1. Олечко! Ну взагалі просто супер! Такі гарні кольори! Теж вишиваю зараз хрестиком жіночу сорочку, ох і довго це!... Зате який результат! А виворіт вишивки буде видно? Якщо ні, что і переживати не потрібно.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую! Виворіт видно не буде але ж я то знаю :)) Мені легше в мережці шовком позаховувати кінчики і зробити ідеальний виворіт чим в хрестикуванні - відразу видно хто на що вчився:))
    кольори підбирала під убранство Храму і довго вагалась

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, феечки! -)) Оля, Юля, как вы меня повеселили -))
      Мне недавно для сувенира пришлось вышивать личильной гладью квадратик 3х3 см. О! Я его дня три вышивала! Тогда как крестиком такие же сувенирные квадратики у меня по пару часов вышиваеются -))
      Оля, я как раз хотела про цвета спросить, но ты ответила.
      Очень красиво!

      Видалити
  3. Олю, дуже гарно! Я все життя більше хрестиком вишиваю. Зізнаюся - виворіт не ідеальний. Але в мене немає протяжок (максимум два, три хрестика), нитки всі заховані - то мене так задовільняє, тим паче, коли не видно його. А виконувати ідеальний виворіт - на це стільки часу йде - що я ту роботу буду втричі довше вишивати. Так що, не переймайся :) Лице теж багато про що каже

    ВідповістиВидалити
  4. А мені цікаво з ідеальним виворотом вишивати - включаю мозок з варіантами проходів-переходів. Єдине, що незручно ховати кінчики, якщо є одиночні хрестики по діагоналі. Або просто одиночні хрестики, особливо у 3 нитки...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. тут мій мозок дає збій :))
      вишиваю в тр нитки з розривами між кольорами....

      Видалити
    2. Олю, у нас з тобою якась прямо містична синхронізація щодо вишивки - процеси в техніках якось так паралельно відбуваються... Хочу вже твою лляну сорочку вишиту шовком побачити (обіцяю завтра свою показати ;) )

      Видалити
    3. мабуть це "тонкие априорные связи" :)))
      Юлю, сорочка для доні просто розкішна!!! Вишивка, як завжди - бездоганна! Мені ще вчитись і вчитись...
      Свою сорочку теж хочу вже побачити, потрібно набрати кравчиню:))

      Видалити
  5. Чудова робота! Так кольори підібрані! Чарівно!
    А підкажіть, будь-ласка, чи є якісь вимоги до Великоднього рушника? Можливо розмір чи колір?

    ВідповістиВидалити