неділю, 8 лютого 2015 р.

Міжмузейний арт-проект Вікна. Мистецький Арсенал

На мою думку, це одна з визначних подій сьогодення. Надзвичайно важлива, значима, вчасна. Низький уклін Петру Гончару, Центру народної культури музей ім.І.Гончара, Національному музею українського народного декоративного мисьтецтва, Національному музею народної архітектури та побуту України, Мистецькому Арсеналу за її втілення! Та за яскравий приклад, як спільними зусиллями успішно втілити такий масштабний проект.

               

Якимось незбагненим чином, цей величезний простір, зміг вібрати і передати  особливу атмосферу, дух, ідею, настрій, почуття  найщирішої любові до рідного дому, до нашої істрії, до краси української жінки, до України!


Поринувши в світ етностроїв 19-20 століття, з подивом для себе, саме тут, прийшли на думку слова мегапопулярного сучасного актора Кіану Рівз:
Я не можу стати частиною такого Світу, де чоловіки, одягають своїх жінок, як дівиць легкої поведінки, виставляючи на показ все те, що повинне бути сокровенним…. 
В ті давні часи, коли створюювався цей одяг, українські чоловіки одягали своїх дружин як Княгинь. Погляньте! Ось такими ми були і будемо завжди:














Вважаю, що достойним і логічним продовженням цього проекту, обов'язково має бути повноцінне видиння книги- альбому з якісними світлинами  і детальним описом експонатів.  
Прошу підтримати цю ідею! 
Всим серцем сподіваюсь на її втілення!


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою 
 від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

10 коментарів:

  1. Однозначно треба! З детальними фото і поясненнями

    ВідповістиВидалити
  2. Ох,яка ж краса!!! як би хтілося подивитись вживу. А от за книги я таки вся роздратована. Скільки я хочу купити книжок (по вишивці,з символами вишивки) і ніде не можу знайти в продажу,ні в книгарнях ні в інтернеті!!! От всякої вибачте "фігні" продається навалом,а самих гарних й потрібних книжок не купити...((((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, хороша книжка то велика справа. Сподіваюсь і до такої руки колись і в когось дійдуть.

      Видалити
    2. Є книжки Марїї Чумарної у книгарні Є

      Видалити
    3. В мене вони теж є :)))
      Але більше гарних книжок по цій темі не завадить :)

      Видалити
  3. Дякую за інформацію про виставку. А як вам дозволили знімати - маєте "папараці" десь в карманчику???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Там зйомка дозволена. Лиш охорона трохи напружувалась коли я навколо кожного манекену по п'ять раз кружляла в різних позах (особливо їх тішило коли я ставала навколішки ;)))

      Видалити
  4. Олю, добридень.
    Щось мені сорочка синім з першої світлини дуже подібна до цієї.
    Це вона чи мені навіяло?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня.
      Ні, перша тут Гадяцька сорочка з Полтавщини а я вишивала низинку Східного Поділля.

      Видалити