вівторок, 6 грудня 2016 р.

Мережка через чисницю з прутиком і мої вишивальні секрети :)

Для багатьох ці слова звучать приблизно як закони хімії або тригонометрії. 

Для мене -мають зміст і чітке бачення як виглядає саме цей спосіб вишивання традиційними техніками української вишивки. Вчора було сонечко і мала змогу сфотографувати свою вже закінчену і випрану та випрасувану вишивку:

Мене часто запитують на якій тканині я вишиваю. 

Ця мережка вишита на дещо нерівномірному італійському льоні: 10 на 14 ниток на 1кв.см. Для мережки нерівномірність полотна не є критичною, бо легко урівноважується кількістю ниток які залишаються в чисниці і які вирізаються. 


Тут вирізала 2 ниточки і оставляла також 2. Хотілось зберегти легкість і прозорість вишивки. Якби залишала 3, вона була б дещо щільнішою і на тритину вищою.


Також, використала нитки двох розмірів 8 і 12. По контуру взяла товщі - №8 для того, щоб він був виразнішим і більш рел'єфним. Схему вишивки цього візерунку і коротке відео процесу вишивки знайдете в попередньому пості ТУТ
Натхнення і легких стібочків! Засніжена зима саме час для мережки :) 

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!



6 коментарів:

  1. Гарненьке яке... Щось є у тих мережках, таке щось рідне.
    Цікаво, що це буде. Смужечка, здається, одна. Отже... можливо, на сумочку?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Люблю ними вишивати :)
      Це подарунок для однією дуже гарної і світлої пані. Не знаю як вона її використає - але я кілька порад приберегла))) Сподіваюсь, що такий подарунок сподобається...

      Видалити
  2. ДУЖЕ ДЯКУЮ Слыдкую за Вашими роботами. Подобаэться неймовырно. Велике прохання, якщо Ви знайдете час та бажання, то будь ласка порадьте якою мережкою можна виконати салфетку. Я хочу подарувати донечцы на день народження ДЯКУЮ З повагою Тетяна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! На серветці можна виконати будь яку мережку. Більш вужчою добре оздоблювати по периметру. Широку смугу можна розмістити з одного краю, двох... Квадратний фрагмент добре розмістити в середині або по кутках - варіантів багато, обирайте що Вам до вподоби. Найкращі побажання!

      Видалити
  3. Дуже дякую. Прекрасна робота.Якраз тільки навчилася робити мережку: настил з чисницею. Натхнення Вам у подальшій творчості.

    ВідповістиВидалити