четвер, 25 січня 2018 р.

Чоловіча сорочка з Верховини 1930рр.

Хочу поділитись ще однією знахідкою з аукціону Violity. Чоловіча сорочка 1930рр. яких залишилось не так і багато. Ячкрава вишивка низинкою. Домотканне полотно, традиційний взір з околиць Жаб'є (сучасна Верховина).
Не перестаю захоплюватись таланту, який зміг так сміливо і, водночас, гармонійно поєднати ці неймовірні кольори.

На щастя, фото такі, що можна відтворити схему вишивки і повернути цей візерунок до життя. найпеше, що впадає в очі - щедрість і яскравість вишивки. Це точно не буденна:




Високий комір стійкою
Гарний зразок, як раз щоб уявити кольрову гаму з візерунків антикварного видання в попередньому дописі. Поглянути більше старовинних візерунків можна тут

І королівські, чи як на весіллі в тих краях казали: кнєзеві манжети
Подумала, що на сьогоднішньому одязі такі манжети виглядали б теж відмінно. Збирки, низирка, ретязь...
Від цієї сорочки віє теплом і радістю, чи то тілки мені так видається?


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!
ЗберегтиЗберегти

2 коментарі:

  1. Міла Іванцова25 січня 2018 р. о 13:19

    Оце роздивляюся і ловлю себе на тому, що усмішка не сходить лиця )) Подумалося, що вишивала, мабуть, якась жінка чи дівчина цю сорочку з великою любов'ю і персоніфіковано, а не на продаж. У які важкі часи її творила, та й носив хтось. Але сорочка правда, як вікно у щастя... Чарівна.

    ВідповістиВидалити