середу, 8 лютого 2012 р.

Вивязування намітки. Українська традиція

Майстер-клас під час відкриття  в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара»  виставки «Традиційне народне вбрання Західного Полісся»(Сарненський і Володимирецький р-ни Рівненської області)на якій були представлені матеріали з приватних колекцій Володимира Щибрі та Ігора Перевертнюка. Майстер-клас проводять самі колекціонери, доповнює коментарями Юрій Мельничук, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заступник директора НЦНК «Музей Івана Гончара»


Я в захваті від того, що молоді українські хлопці так цікавляться нашою історією! Що знаходять час, сили, кошти і бажання на організацію наукових  пошукових експедицій, на збирання унікальної колекції, на її вивчення, на організацію виставки, на проведення такого цікавого майстер-класу....... для того, щоб повернути, пригадати, відтворити і зберегти для нас. Низький уклін.


Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

Немає коментарів:

Дописати коментар