четвер, 11 вересня 2014 р.

Новый початок. Набирування групою стібків

Почала перешививати уставку Чернігівської сорочки. Довго визначалась з візерунком, полотном, нитками…. Лиш змінила трішки кольорову гаму - зовсім прибрала чорний колір :) Старовинне конопляне домотканне полотно та, підібрана в тон йому, бавовняно-лляна вишивальна нитка на зміну з яскравою червоною:


в оригіналі уставка має такий виглид:

На жаль, не пам'ятаю, де саме були зроблені ці фото…
скоріш за все в муз.Гончара
…. шукаю час для вишивки…..


Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

9 коментарів:

  1. Бажаю легкого вишивання!
    питання: чому прибрали чорний? це задум по дизайну майбутнього виробу чи просто нелюбов до чорного?

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую.
    З чорним, саме в цій вишивці чомусь не склалось - то занадто чорний, то вже сірий… нічого особистого, такий настрій :)

    ВідповістиВидалити
  3. А що це за ниточки такі товстенькі, підкажіть будь ласка. Я коли шила серветку низзю, то довелося брати звичайне муліне у три нитки, бо інших у мене не було (якось спочатку не замислилась над таким нюансом).

    ВідповістиВидалити
  4. червоні - типу Ірис, а під колір полотна - бавовна, навіть не пам'ятаю вже де я їх купувала і хто їх виробляє...

    ВідповістиВидалити
  5. Вітаю! Яка назва (техніка) цього шва?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як водиться у нас з назвами то їх кілька варіантів ;) Обирайте який до вподоби Вам: лічильна гладьБ пряма гладь, набирування групою стібнівб колодочки))
      Детальний відеомайстер-клас як вишивати колодочками (і всими переліченими вище назвами)) разом зі схемами вишивки можна придбати на сайті http://prekrasastudio.com

      Видалити
    2. Дякую! А мені щось здалося що це заволікання! Все гадала, як його зробити трьома кольорами. Ніяк ниточки рівно не лягали. На Вашому майстер-класі я була, лічільну гладь знаю. Але щось я її по фото не впізнала. Ще питання - майстер-клас по крою сорочки, то просто видео чи це буде лекція у вебінарній кімнаті?

      Видалити
    3. По крою сорочки: відеозапис лекцій + PDF схеми по крою. На лекції ми і старовинні сорочки показуємо, і на дошці малюємо і на підлозі розкладку на тканині в повний розмір робимо і до мене деталі крою прикладаємо))) В форматі вебінару таке утнути неможливо, хіба що пряма трансляція з трьома відеокамерами одночасно ;) але це вже має бути бюджет телеканала )

      Видалити
    4. Поставила собі у плани три лекції по сорочкам. Дуже вдячна за відповіді.

      Видалити