вівторок, 18 листопада 2014 р.

Історія однієї події. Вишивка етнографічна

Колись, вже в далекому 2006р., Єлізавета Омельчук, відкрила сайт Спілкування за вишивкою - Вишиванка. Який, як намене, цінний своїм форумом, людьми що там спілкуються, інформаціює про вишивку  що там щедро діляться, сперечаються, навчаються, товаришують….
Там, на Вишиванці я познайомилась з багатьма цікавими людьми, захоплених і закоханих в Українську вишивку. Першою була  - Таня Срібна (Тетяна Серебреннікова) . Знайомтесь і ви: мудра людина, модератор Вишиванки, ідеолог, організатор і керівник  всеукраїнського проекту "Вишивка етнографічна", майстерна вишивальниця,  сподвижник,  лектор, приємний співбесідник, позитивна, щира, талановита  і просто красуня :)))



Для мене, це ще один приклад, як гарна ідея та вправні руки,  об'єднує навколо себе велику кількість неймовірно талановитих, гарних, красивих, позитивних, правильних людей і приносить море задоволення, знань, щастя, користі, радості, ідей, натхнення….  
Як громадський проект, який починає свою ісотрію  з обговорення на форумі  в  серпні 2013р., за рік переростає в громадський рух по Україні.  Коли зал не вміщує охочих бути присутніми, коли майстер-клас з українсько традиційної техніки вишивки має справжній аншлаг, коли малознайомі люди зустрічають тебе як рідну, коли радіють і тішаться знайомством. Коли кожний відчуває свою причетність до чогось важливого, справжнього, правильного…. 
Це ще один приклад, як ми самі творимо Україну, в якій ми живемо і в якій будемо жити ми і наші діти, внуки, правнуки…
Робимо світ навколо нас гарнішим!
Миру нам!


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою 
 від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

2 коментарі:

  1. Олю, ти мене розчулила, дякую! Ми робимо все те, що робили до нас і для нас покоління родин, таких як Косачі. В часи війни теж. І постраждали за це сповна. Ми ж твориму Україну вільну, чисту, нашу. Будьмо гідні!

    І проект стає можливим завдяки добрим справам і допомозі таких хороших людей, як хазяйка майстерні Рrekrasa)). Дякую, Олю, від імені всіх вишивальниць, яким було незвично приємно і комфортно вишивати на такій хорошій якісній тканині!

    ВідповістиВидалити