четвер, 14 січня 2016 р.

Як сорочка шиється. Щоденник.

 Вирішила вести такий щоденник. Інформація, події, зустрічі з людьми, маленькі і великі відкриття, сумніви, помилки, знахідки наскільки є важливими і цікавими для мене, що хочу їх зберегти і поділитись. Буду рада, якщо мій досвід буде цікавим і для вас. А ще більше - якщо разом зі мною хтось вишиє собі свою сорочку. 
 Признаюсь чесно, плану такого не було. Рішення прийняла на емоціях, на прикінці грудня в переддень Нового Року. Гортаючи стрічку новин у facebook натрапила на допис Олександри Герасимова з фото сорочки Вінничини, яка просто мене полонила.


Ще більше підштовхнула до діїї,  реакція моїх друзів на запитання чи може є в кого схожа схема. Бо перше, що приходить в голову - як це вишити?! Готової схеми не було, та за кілька днів я мала вже три!!! Зберігаю всі. Люди ви неймовірні! Я щиро вдячна кожному! Мені було ніяково, що скільки людей потратили свій час. Та разом з тим прийшло розуміння, що схеми, як і вишивку, кожен майстер бачить і читає по своєму…. мабуть, це ще одна із причин, чому однакових сорочок не буває...



Схема Ольги Капко за лінком детальні фото:

 схема вишивки з вивороту:

Також, в Блозі Андрія  є детальний майстер клас як вишивати низзю і гарний матеріал та схеми Подільської вишивки.

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

3 коментарі:

  1. Оля,дуже раджу вишивати по останній схемі від Андрія,бо перші дві,це лице низинки,а от остання-схема вивороту,якраз для відшиву. Я зараз вже зшиваю свою сорочку замковою низинкою,Інна обіцяла мене в ній гарно відфотографувати,тоді і в блозі покажу. Легких стібочків,низинкові сорочки прекрасні!

    ВідповістиВидалити
  2. В принципі,просту низинку можна вишити й по лицю(але я проти цього,бо низь є низь,і назва відповідна),а от замкову низинку,(що на сорочці в попередньому пості)вже по лицю не виш*єш.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую. Згодна, низь на те й низь, щоб шити з вивороту. Якщо шити з лиця, то то вже інша техніка вишивки :))) Я точно буду шити низзю.
    Андрієва схема вишиття по вивороту гарна знахідка, добряче полегшує процес. Але ж і просторове уявлення теж ніхто не відміняв :)) Саме про це буду писати трішки згодом..

    ВідповістиВидалити