середу, 20 січня 2016 р.

Набирування. Старовинна складна техніка вишивки :))

Так я прочитала в книзі 1960 року. Про книгу цю трохи згодом. А от про набирування, яке притаманне моїй бАтьківщині, хочу поділитись!!! Кілька років без успіху шукала саме такі сорочки, щоб поглянути в оригіналі.  Дуже кортіло дізнатись які ж то вони були. А тут facebook порадував фото зі сторінки Natik Malin. Зустрічайте, набирування притаманне півдню Київщини,  території сучасної правобережної Черкащини. Так оздоблювали вишивкою горловину жіночої сорочки і на маніжках, комірах та по низу рукавів чоловічіих сорочок. Кольори  - червоний, жовтий, чорний, можливі вкраплення інших кольорів:

Маю подарунок від Ірина Овчиннікова і тішусь ним як мала! Іра, знаючи мою небайдужість до цієї техніки  вишивки,  розробила схему:



Вишивайте з задоволенням, відтворюйте справжнє!!
Іро, дякую щиро!!! Радію.

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

4 коментарі:

  1. Відповіді
    1. Думаю, складною в тому виданні її назвали тому що вишивали на досить щільному полотні дрібненькими стібочками. Зараз в руках тримаю таку сорочку - ніби дрібним бісером.

      Видалити
  2. Вишивайте в радість й втіху собі й людям! Пам'ятаю й про те, що в архівах ще декілька невідмальованих схем.... але поки на це немає часу. Трохи згодом....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, дорогенька. В архівах там ще малювати і малювати ))) Як би тільки часу та натхнення....

      Видалити