понеділок, 1 лютого 2016 р.

Як сорочка шиється. Щоденник. Сторінка 3

Нитки, то теж клопіт :)))  Особливо,  коли вишиваєш не такими як загальноприйнято.  Ми добре знаємо як ведуть себе DMC і як муліне ім.Кірова. Все інше, що потрапляє до рук - потребує дослідження. Як поведуть себе в роботі?  
Скручуються, чи навпаки розповстуються а може, витираються…і найнеприємніше, линяють чи ні.  Рецепт один - пробувати. Взяти шматочок і відшити візерунок, техніку  яку плануєте використовувати. Ниточка і покаже, чи виправдала ваші очікування, а можливо і перевершила їх. 
Щоб перевіри стійкість фарбування - намочіть нитку, положіть між шматочком білого полотна і припрасуйте добряче теплою праскою. Ось така історія може получитись:


От халепа!!!! Та що темніша  - добряче пустила колір. Тепер зрозуміло, що мене може чекати.  Всі мої сумніви, якою саме ниткою вишивати, вирішились просто - тею що не линяє! Бо довго вагалась, який колір і текстура найбільше мені до смаку)))
Якщо ж така необхідність або дуже хочеться вишивати тими що линяють, то їх потрібно підготувати до вишивки.  По порадах, які знайшла - колір закріплюється кипятінням в воді з оцтом.  Час вказують різний, 15 - 30 хвилин.  Пропорції цього розчину теж знаходила різні, співвідношення оцту до води від 1:10 до 1:3.  Для себе вирішила - чим більше линяє, тим більше оцту. Після кипятіння кілька раз прополоскати в холодній воді. Просушити. Така хімія але я цей шлях ще не проходила )))
Повторити експеремент з праскою і якщо нитка більше не линяє - сміливо можна братися до вишивки.
Легкого вишивання!
Як сорочка шиється. Щоденник. Сторінка 1; сторінка 2; сторінка 3; сторінка 4сторінка 5сторінка 6сторінка 7сторінка 8сторінка 9;сторінка 10сторінка 11сторінка 12


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

Немає коментарів:

Дописати коментар