четвер, 4 лютого 2016 р.

Як сорочка шиється. Щоденник. Сторінка 4

Низь. Низинка…. До цього знайомилась з  нею п'ять років тому, коли навчалась вишивати. Тоді спробувала, покивала гривкою і тихенько про себе вирішила, що цим швом точно не буду ніколи вишивати, для мене вистачить інших )))

Що можу сказати, крім того що ніколи не кажи ніколи…  Те що ви бачите, я вишила за 10 днів. Вишивала багато, починаючи з ранку, коли добре видно. Наскільки затягує, що не можливо відірватись. Не відпускає, ніби прохає, щоб дали їй  життя….
Думаю, перед тим як починати шити справжній виріб для себе, не зразок. Варто. Послухати поради, почитати книжки, повчитись у майстрів…. а потім взяти полотно, нитку, послухати себе і шити так, як будете шити тільки Ви. Матеріали і свідомість Вам підкажуть через скільки ниточок ставити замки, через 3, 5….. чи 9….. як розміщувати  візерунок,  на скільки частин його розділити….. Ця сорочка не буде ідеальною. Вона буде такою, до якої хочеться доторкнутись. Вона буде, тією особливою - Вашою.
Легкого вишивання!


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою, в тому числі такого типу, від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

2 коментарі: