пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Як сорочка шиється. Щоденник. Сторінка 9

Бічні шви зібрані, низ підрублений мережкою прутик. Справа в пошитті сорочки власними руками продвигається :)))  Далі починається саме цікаве - збирки… Тренуюсь на меншому об'ємі, збираю рукав! Висновок перший: ширини 64 см. не вистачає на щільно зібрані складки в обхват кисті, так як має бути на оздобленні горловини. При чому, в будь-якому варіанті: стібки через дві нитки, через чотири, через шість, дві через чотири… Ну і ще одне, глибші складки лягають краще, більш виразніше:


Тому, або вони більш вільно та рівномірно розподіляються по всій ширині, для необхідного  вільного обхвату.  Або ж збираються частково, залишаючи частину рукава без збирок, як в цій старовинній сорочці зі  Східного Поділля:




Як сорочка шиється. Щоденник: Сторінка 1; сторінка 2; сторінка 3; сторінка 4сторінка 5сторінка 6сторінка 7сторінка 8сторінка 9;сторінка 10сторінка 11сторінка 12відезапис практичної лекції по крою + викрійки для тих хто мріє пошити собі таку ж.

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

Немає коментарів:

Дописати коментар