середу, 11 травня 2016 р.

Як сорочка шиється. Щоденник. Сторінка 11

Дійшла черга до коміра. Очі бояться, а руки роблять))) Зібрану в збирки і добренько затягнуту тканину перетворюю в комір сорочки, прикрашений вишивкою набируванням. Спочатку,  пришиваю вистігом накладку до лиця вишитої і зібраної  сорочки:


Потім прикрашаю зубцюванням край коміра:

Можна глянути відео як мені це вдалось ;) ))
 

Легких стібочків і найкращих вишиванок!


Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

8 коментарів:

  1. Дякую Вам пані Ольго за все що Ви робите! Щоразу, коли дивлюсь на Ваші роботи, мене переповнює захоплення.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую. Дуже приємно. Рада що моя сторінка приносить позитивні емоції.

      Видалити
  2. Здравствуйте Ольга. Решилась обратится к вам с просьбой. Собралась я вышить дочери вишиванку, но чем больше о ней узнаю, тем сложнее мне решиться. Ширпотреб я не хочу, а хочу более или менее аутентичную, с мотивами своего региона (Криворожье). Шить я не умею!!! Вобщем я в тупике. Подскажите, с чего начать, может, что почитать. Я давно любуюсь вашими фотографиями и подобных вещей в руках не держала. Хочется приступить к делу с умом. Может вы подскажете мастериц, которые помогут выкроить, я сама не смогу, а также материал (хочу чтоб вышиванка была легкой, домотканный лен хорошо, но мне хочется воздушности). Буду очень благодарна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго часу. Якби ми скільки часу і сил витрачали на вишивку, як на переживання і вагання, то б створили набагато більше гарних речей :) )) Варто почати з походу в музей, де можна знайти старовинні сорочки вашого краю, можливо хтось зберігає приватну колекцію старожитностей... На основі старовинних сорочок створите свою, особливу.
      З кроєм - залежить від того яку сорочку плануєте, сучасну чи старовинну? Якщо сучасну, йдіть до кравчині якій довіряєте, вона розкроїть (тільки не ріжте) а потім беріться до вишивки. Якщо старовинний - планую на 2 липня майстер-клас з традиційного крою. Слідкуйте за новинами на https://www.facebook.com/PrekrasaStudio/
      Для легкої повітряної сорочки підійдуть тонкі прозорі лляні тканини виробництва Італії і наш Глухівський льон. З технік вишивки - мережки.
      Легкого вишивання і гарної обновки для донечки!

      Видалити
  3. Дякую за відповідь. Зараз вивчаю книжки, звісно, які знайшла в інтернеті. В нашому місцевому музеї дійсно є кілька вишиванок. Про коллекції я не чула. Нажаль, я не в Київі, на майтер-клас прийшла б задоволенням. Поки займусь теорію. Інформацію збираю по крупицям. Наприклад лише через місяць я вияснила, що крій, який мені сподобався називається сорочка до уставки. А ще пухлики на рукавах. Сшиття деталей мережкою, дуже гарно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не повірите, я теж іду тим самим шляхом - інформації гідної досить мало, збираю краплинками… Успіхів Вам!

      Видалити
  4. Спостерігаю за Вашими роботами. Дуже подобається! Маю велике бажання потрапити до майстер-класу). Натхнення Вам і успіхів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за відгук! Дуже приємно. Буду рада зустрічі на майстер-класах і в мережі ;)

      Видалити