вівторок, 7 червня 2016 р.

Літня сукна з вишивкою. Щоденник вишивки. Сторінка 1.

На літо хотілось чогось такого яскравого, як Зозулинецькі сорочки мальвані колодочками. Я розповідала про цю ідею всім, хто терпляче мене слухав, носилась з нею як з писаною торбою, уявляла, та що там уявляла - бачила вже ті кольорові квіти на своїй сукні )))  Сукня  планувалась буденною, без претензій на вишуканість і сучасну нашу вишивальну моду.... Головна вимога - практично, комфортно, стильно і з гармонічним та доречним візерунком в традиційній Українській техніці вишивки. Придбала Глухівський льон і вже смакувала як  на ньому гарно будуть виглядати підібрані кольори… Не так сталось як гадалось.  Розгорнула перед роботою полотно, і зрозуміла, що це буде вишивка білим...




Та сама історія і з візерунком: вибирала, замовляла схему, відмальовувала сама з фото, відшивала зразки, починала вишивати… торочила і бралась за інший. Поки, в котре, не потримала в руках старовинну сорочку з колекції Видимо не видимо. Поклала її на коліна, взяла голку, заправила першу нитку що потрапила під руки і, без всіляких схем, дивлячись на першоджерело, почала вишивати начисто…  мабуть, саме так і перешивались ці візерунки століттями...


 Дякую Андрію Паславському за унікальну можливість, відтворювати старовинні візерунки в сучасних речах!

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

2 коментарі:

  1. Дуже подобається така вишивка, але маю проблему з підбором нитом. Напишіть будь ласка, які ви використовуєте нитки. Дякую за відповідь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня. Погоджуюсь, підбір матеріалів то кропітка справа. Потрібно щоб вони підійшли і під техніку вишивки і доречно виглядали в виробі. Тому з нитками багато експерементую. Тут використано італійські Filo di scozia.

      Видалити