пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Де знайти схему української вишивки?

Запускаючи кілька місяців тому сайт онлайн-курсів по вишиванню http://prekrasastudio.com 

прийняла рішення розмістити на ньому схеми вишивки безкоштовно для скачування. Звичайно, формат односторінкового сайту не дозволяє вмістити всі схеми традиційних технік української вишивки, якими б я хотіла поділитись з вами. Отже, болюче питання - де брати схеми для лиштви, набирування, вирізування, низинки....


Мій список 7 авторів схем традиційної української вишивки:


1. Сторінка Lidiya Bebeshko Art Пані Лідія Бебешко - Українська Майстриня-вишивальниця створила неймовірну кількість схем візерунків традиційної вишивки старовинних сорочок, жіночих і чоловічих, з різних куточків України. Вона перша, хто почав публікувати схеми в вільному доступі в мережі інтернет, зробивши неоціненний подарунок вишивальницям і вагомий внесок в збереження традиційної української вишивки.

2. Андрій Єрмаков організатор Подільської студії традиційної народної вишивки СвоєРідне в м.Вінниця створив якісну колекцію схем низинкою. Андрій, з притаманному йому скурпульозністю, подає схеми в двох варіантах - як виглядає техніка з лиця і як шиється з вивороту. Альбом Вишиті сорочки Східного Поділля. Схеми оновлюється і якщо ВИ мрієте про сорочку низинкою - точно знайдете ту, яка надехне саме Вас. 

3. Лариса Ігнатенко почала публікувати схеми лиш 2 місяці тому, але добірка її робіт не залишить байдужими тих, хто шукає схему сорочки з Чернігівщини. Набирування, лиштва, курячий брід... На сторінці пані Лариси Ви знайдете і фото старовинної сорочки з приватної чи музейної колекції і детальну схему до неї: Світлини Лариси Ігнатенко

4. Olga Kapko. Відроджує минулу красу українських автентичних сорочок для любителів та майстрів ручної вишивки, зазирніть на її сторінку  Лелечі візерунки 

5. Антоніна Феськова малює гарні схеми мальованок. Так називають Борщівські сорочки вишиті яскравими квітами з Зозулинець та Заліщиків. На її сторінці  Antonina Feskova  знайдете ескізи цих квіткових сорочок які шиються улюбленою для багатьох колодочкою. 

6. Уляна Опанович. Підхід до малювання схем має наскільки ретельний і відповідальний, що порахує кожну ниточку і відтворить схему навіть по фото початку минулого століття а якщо вас як і мене вразила Сорочка жіноча з виставки "Шедеври української народної вишивки" з музею Гончара. Вінницька обл., Томашпільський р-н, с.Гнатків - детальні схеми і опис тут.

7. Ірина Овчиннікова. Свою пристрасть до малювання схем не афішує, але саме  схеми Ірини в повному розмірі Ви можете найти на сайті  https://www.prekrasastudio.com/  


Ви тільки мрієте навчитись вишивати традиційними українськими швами? Запрошую зробити собі подарунок до Новорічних Свят і легко навчитись вишивати по-українськи :) Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог на офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

9 коментарів:

  1. Бежмежно вдячна Вам, п.Олю!!Це дуже потрібно!

    ВідповістиВидалити
  2. Відповіді
    1. Дякую. Це праця багатьох людей. Я рада, що є майстри, які щедро діляться своєю працею. Вишивайте в радість.

      Видалити
  3. Доброго дня !Шукаю гарну сонячну схему вишиванки для дочки.Дякую

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Всі наші схеми вишивик, платні і безкоштовні, доступні на офіційному сайті школи https://www.prekrasastudio.com/category/4-ckhemy-vyshyvky Просто зареєструйтесь і обирайте що вам до душі.

      Видалити
  4. Шукаю фашу схему незнаю як замовити

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вітаю! Напишіть будь ласка на info@prekrasastudio.com яка саме схема вас цікавить.

      Видалити
  5. Доброго дня! Дякую за чудову добірку.
    Можливо, порадите якісь програми для створення схем не хрестиком, будь ласка. Звісно, якщо це не професійна таємниця.

    ВідповістиВидалити