четвер, 31 серпня 2017 р.

Підточка (підтячка) на сучасний лад :) )

Підточкою називають нижню частину додільної сорочки яка пошита не з суцільного полотна, а доточена швом, трохи нижче талії, до верхньої частини сорочки (станка). То ж в моя підточка стилізована,  вона не є частиною традиційної довгої сорочки а окремою деталлю яка планувалась  одягатись до сучасної лляної спідниці, на заходи, де етностиль є доречним.  Представляю мій етно-еко-бохо-кантрі-кежуал лук на ваш розсуд:


Ця вся конструкція пасує до легкої білої блузи, як на мене, абсолютно органічно:




Спідниця до долу з мереживом, процес творення якого ви спостерігали в попередніх дописах, тішиться ще літньому сонечку:


Як пам'ятаєте, історія почалась з оцього шматочка з подолу старовинної сорочки з Потавщини, що потрапив в мої руки. В результаті я маю відтворений і доповнений візерунок, два метра вишивки і універсальну нижню спідницю :)


Мені завжди хотілось, щоб традиційна вишивка органічно виглядала в сучасних речах.  Щоб це був не сценіний,  шароварний, гротескний чи архаїчний одяг а з відчуттям традиції і абсолютно доречний в сучасному місті. Чи справилась?

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог на офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

11 коментарів:

  1. Чудовий етно-еко-бохо-авторський стиль! Сама такой стиль полюбляю,і теж мрію про нижню спідницю в стилі підточки. Чудово!

    ВідповістиВидалити
  2. Пані Ольго, неперевершено! Вишукано, стримано, давні техніки та візерунки в сучасному світі.

    ВідповістиВидалити
  3. В мене вже давно слово Мережка викливае якiсь дивнi почуття - тепло, гармонiя i порядок, легкiсть, вишуканiсть .... Потрапивши на ваш сайт я з цього приводу зрадiла та зрозумiла , шо не тiльки однiй менi ця технiка до вподоби. Вдячна вам за поширення ii . Нажаль до Киева на МК чотири тижi приiздити не зможу. А в Днiпрi ви не плануете такi МК? Буду вам даже вдячна

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Дякую за теплі слова. В Дніпрі була кілька раз з МК, найближчим часом не планую... Є мій курс по вишивці мережкою, він іде в відеозаписі, можна приєднатись в любий зручний для Вас час і вишивати разом зі мною. Інформація в ньому подана дуже детально і наочно, в запис вебінару вмонтовані професійна зйомка процесу вишивки з різних ракурсів + матеріали в форматі pdf. Курс продаеться тут http://prekrasastudio.e-autopay.com/buy/288257 просто переходьте за посиланням, здійснюйте оплату карткою будь якого банку і вже за кілька хвилин отримаєте на вказаний вами емейл перший МК. Весь процес налаштований автоматично. Якщо виникнуть запитання - завжди з радістю на них відповім.

      Видалити
  4. Шикарна ідея і дивовижна робота!

    ВідповістиВидалити
  5. Таня Расулова6 вересня 2017 р. о 10:27

    Два метри казкової краси! Я в захваті! Чудова підточка. Пані Оля, Ви надихаєте на якісь неймовірні дії. Зразу і собі захотілося чогось схожого ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Це гарне натхнення! Вишивайе і матимете собі обновку 😊

      Видалити