суботу, 13 вересня 2014 р.

Двадцять п'ять гривень всього... Зразки старовинної вишивки

Стільки коштувало мені придбати ці три вишивки з рушників с.Бучачки Снятинського району на базарі в Косові:


Вишиті на вузькому домотканному полотні і пришиті на тонке крамне, залишки якого я відпорола, щоб побачити  що ховає виворіт:


Вигорілі від часу і сонця, не втратили своєї краси, знаків, значення.  Буду рада, якщо майстрині відтворять візерунки, дадуть їм нове життя:

Таке поєднання кольорів є більш поширеним:

зелений, жовто-червоні відтінки, ніби спеціально підібрані кольори осені:

і, таємнича низинка:

Яку вишивали з вивороту! От тобі і просторове уявлення :)))

Майстерно вишитий прадавній візерунок:
Миру нам!

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

5 коментарів:

  1. Я вже так давно мрію побувати на тому Косівському бізарі..і все ніяк не складається,даекувато від мене. Сумма в 25 гр,звісно,смішна за таке придбання,а тому вітаю з вдалою покупкою. А я зараз такими "цеглинками" вишиваю сорочку,на зразок борщівської. І так мені це шитво подобається..хто зна,може і до рушників колись руки дойдуть.))

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаю! Всі мрії збуваються! А особливо ті, що втілюємо своїми руками :) Я рідко купую старовинну вишивку… цю теж почала фотографувати а коли почула ціну, не змогла собі відмовити))) мабуть, так було потрібно, бо майже всі фото з того Косівського базару були втрачені при переносі на комп…..

    ВідповістиВидалити
  3. Дійсно краса.... аНе підкажете якийсь ресурс по тлумаченню українських орнаментів?

    ВідповістиВидалити
  4. Ресурс підказати не можу… нещодавно натрапила на статтю Ю.Мельничука http://www.depo.ua/rus/life/kak-zashchitit-ot-smerti-na-voyne-oberegi-vyshivanki-rushniki-19072014180100

    ВідповістиВидалити