суботу, 30 січня 2016 р.

Жіноча сорочка Східного Поділля. Приватна колекція. Безкоштовна схема вишивки низинкою

Мій сьогоднішній  суботній  вечір прикрасила схема від Уляни Опанович! ДЯКУЮ! Радію!  Ще одна справжня сорочка має гарні шанси на нове життя!!! 

Схеми чіткі і детальні, доповнені зрозумілим розгорнутим описом з поясненнями. До жіночої сорочки Східного Поділля з приватної колекціїтекст і схеми від Уляни Опанович:

Сорочка вишита замковою низинкою. Серединки в ромбиках зашиваються кольоровими нитками, приклади можна побачити на оригінальних зображеннях ТУТ

Уставка сорочки, лицевий бік.
Візерунок можна умовно розділити на чотири частини, позначені червоними блоками. При вишиванні проміжків між ними немає.
При вившиванні слід пам"ятати, що уставки на рукавах при такому візерунку мають бути дзеркальними. Також слід розрахувати середину зони для вишивки, щоб гарно розмістити візерунок.







Уставка сорочки, виворіт.
Червоним кольором показані замки в низинці, довгі скісні лінії - початок і закінчення вишивання візерунку.
Кожен з блоків вишивається окремо.

 Смуги на грудях, лицевий бік.
Ось в цьому великому ромбі - найбільша загадка схеми Смайлик «smileВ оригіналі верхні і нижні трикутнички вишиті окремо і горизонтальною низинкою. Але при такому варіанті відбувається зміщення трикутничка на одну нитку полотна щодо центру. 
Тому я вирішила показати два можливі варіанти вишивання - варіант з вертикальною низинкою і варіант з горизонтальною, але найменший стібок не на одну, а на дві нитки. При другому варіанті ці трикутнички вишиваються окремо.
Відстань від великого ромба до маленьких - 43 нитки полотна, відстань між маленькими - 16 ниток.



Смуги на грудях, виворіт.
Великий ромб зліва - вертикальна низинка, великий ромб справа - горизонтальна низинка.




Вишивайте справжнє! Така сорочка, найкраще підкреслить вашу унікальність.
                                                        Легких стібочків!


Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

2 коментарі: