вівторок, 8 листопада 2016 р.

Як вишити справжній рушник?

В нашому житті є особливі події: весілля, народження дитини, благословення перед довгою дорогою життя, власний дім, зустріч дорогих гостей... І до сьогодні, як і сотні років тому, збереглась традиція вишитого рушника на щастя, на долю... Але коли він потрібний, саме того, особливого і свого починаємо шукати в суванірних крамницях. Ви впевнені, що саме там такі рушники можна придбати? Ні, його можна лише вишити власноруч. Бо вишиваючи, ви творите свою долю, щастя, благословення - власними руками і частинкою серця....



Як навчитись вишивати on-line? Дуже просто:

✔︎ Обираєте  майстер-клас тут http://prekrasastudio.com
При заповненні форми обов'язково вкажіть свою діючу електронну адресу. 

✔︎ Комфортно сплачуєте онлайн карткою будь-якого банку або через Приват24 і через 5 хвилин вишиваєте разом зі мною в вашому улюбленому кріслі. 

✔︎ Вишиваєте коли Вам зручно і скільки  Вам зручно!



На фото, фрагмент храмового або церковного рушника з фондів муз.Гончара  ХVIII ст. Сумська обл, Роменський р-н, с.Сміле. Домотканнне лляне полотно, заполоч, рушникові шви. От саме різноманітні шви якими виповнені візерунки і будемо опановувати на онлайн майстер-класі. Всі матеріали побудована так, що навіть початківці зможуть опанувати це прадавнє ремесло!

Що входить в on-line майстер-клас:

✔︎ Відео рушників з фондів муз.Гончара.
✔︎ Вільний доступ до навчального відео стільки разів, скільки Вам потрібно, в зручний для Вас час. Майстер-клас складається з 2 частин, які містять 8 детальних відео процесу вишивки різноманітними техніками з моїми коментарями і додатковою інформацією.
✔︎ Схеми  рушникових виповнень в форматі PDF (15 варіантів вишивки з старовинних рушників з приватних та музейних колекцій)

✔︎ Детальні фото старовинних рушників з приватних і музейних колекцій.

✔︎ В повному розмірі схему вишивки рушника з Черкащини з фондів муз.Гончара разом з детальними робочими фото.
✔︎ Вартість квитка лише  150 грн.

Хочете вишити Ваш особливий рушник разом зі мною?  Приєднуйтесь, це легко!

Натискайте на цю велику червону кнопку внизу і отримуйте доступ до першого онлайн майстер класу Рушникові шви, який вже надихнув більше 40 майстринь на вишивку свого особливого рушника, твореного власними руками і серцем....


 PrekrasaStudio

8 коментарів:

  1. Пані Ольга, Ви теж вишиватимете такий рушник?

    ВідповістиВидалити
  2. Відповіді
    1. Овва! Чи багато вже вишилось?
      Маю надію, що покажете його, дуже цікаво...

      Видалити
    2. Про вишивання цього мого рушника можна вже цілий майстер-клас знімати))) Можливо, як матимемо час, розповім трішки на МК....

      Видалити
  3. Пані Ольга, а чи не знаєте, до кого можна звернутися, аби хтось розтлумачив значення візерунків, або хоч призначення рушника? Я щось поки не знайду такої людини. (Хотілося б використовувати рушник за призначенням.)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зараз за тлумачення символів багато хто береться і тлумачать хто на що гаразд))) А до кого можна звернутись - не знаю.
      Нещодавно прочитала в інтерв'ю О.Забужко:
      Складання візерунку, реконструкція світу - це ті якості, що залишаються за привілейованою меншістю.
      Так само, думаю, що і їх справжнє значення знають одиниці - хто успадкував ці знання або кому вони відкрились на певному етапі життя.

      Видалити
  4. Олю, добрий день.
    Нарешті зможу долучитись до ваших он-лайн занять. Скажіть, будь ласка, які матеріали треба мати: рівномірка чи байдуже, якої товщини нитки і т.п.? Під час заняття можна буде зразу за вами повторювати, чи заняття розраховано на виконання після перегляду?

    Дякую.

    P.S. Пропустила зустріч із майстром. Страшенно шкодую. Скільки можна було практичних порад отримати, з`ясувати питання, які наодинці ніяк не хочуть вирішуватися. Стільки майстринь прийшло, показали свої прекрасні доробки. Скоріше б іще однієї діждати. Вже ні за що не пропущу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня. Дякую :) )
      Полотно краще рівномірне. Нитки - які підходять до вашого полотна, можна і муліне і кручені типу ірис. Щодо чи встигните вишити - думаю що деякі шви вишиєте точно але всі - будете опрацьовувати після побаченого, підготувала дуже багато інформації яку хочу встигнути вам надати бо рушникаві шви можемо вишивати тиждень і то не всі встигнемо)))
      Зустріч з майстром планую повторити в середині січня, після Різдвяних Свят. Так що є час підготувати і запитання і саме головне, вишити щоб було з чим приходити ;)
      Найкращі побажання!

      Видалити