середу, 27 травня 2015 р.

Відродження старовинних візерунків. Аркуш 7, візерунок №66

Отже, на цьому першому  відшитому мною візерунку можна ставити  товстенький + 
І робити висновки:
- схема то дуже добре,
- чим більше різних поглядів тим ближче до істини,
- шукати першоджерело,  відшиту старовинну сорочку саме цього регіону, лиш там є правда!
Моя відшивка з лиця:


і вивороту:

І, власне, схема Аркушу 7 з видання 1876р. О.Косач, з якої все це почалось:

Дякую Олені Уткіні за фото і муз.Гончара за можливість користуватись його зібранням. Саме візерунок подолу і пазухи сорочки Житомирської обл., Баранівського р-ну з фондів музею, підтверджує, що цьому регіону притаманні такі візерунки  вишиті в техніці безчисна мережка. Лідія Бебешко перенабрала схему  цієї сорочки, за що її окрема подяка! А нам можливість відтворити таку красу:


Схожі візерунки подолів зустрічала на антикварних базарах двічі:

і на наступному фото добре видно виворіт:

Також, зверніть увагу як обшивається прутиком основний візерунок - стовпчиками на зовні а обшита чесниця, йде основою для безчисної мережки:)) Дякую всим за участь в обговоренні. З шаною ставлюсь до кожної поради.


Увага!
 Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою 
 від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

3 коментарі:

  1. Коли бачу на якій тканини шили наші бабусі, то мимоволі ховаю пальчики і дмухаю, наче вкололась. Дуже грубе полотно, а коли вони його ще й підгинали та змережували...Ми дуже зараз балувані.
    Шана всім Вишивальницям!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Так, а ще як бережно вони ставились до своїх вишиванок, особливо весільних…зберігали через всі лихоліття, війни, розрухи, голодомори…то нам,балуваним, відроджувати і зберігати те що маємо в вишивці сам Бог велів.

    ВідповістиВидалити
  3. на останньому фото - зерновий вивід
    https://zairastudio.wordpress.com/2017/02/16/%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9-%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D1%96%D0%B4-%D0%B7%D0%B2/

    ВідповістиВидалити