четвер, 1 грудня 2011 р.

Світова слава Полтавської мережки

Про нашу мережку завдяки Yvette Stanton і її книзі 

Ukrainian Drawn Thread Embroidery: Merezhka Poltavska

знають і в далекій Австралії і ще трохи по світу.  Приємно :)



Цікаво було хочаб б погортати цю книгу. Ще потішило, що не тільки я притулила мережку на свою сумку а і автор книги теж пропонує: 

Тобто я в тренді :) А сайт пані шанувальниці нашої вишивки ТУТ

Увага! Схеми автентичних візерунків, майстер-класи з вишивки і традиційного крою  від майстрів з різних куточків України та блог чекають на вас новому офіційному сайті https://www.prekrasastudio.com/ Запрошую!

9 коментарів:

  1. Complimenti, sono bellissimi i tuoi lavori e il tuo blog mi piace tanto
    A presto
    Emi

    ВідповістиВидалити
  2. Полтавщина рулить! )))

    ВідповістиВидалити
  3. Я цю книжку собі придбала на amazon.com минулого тижня. Книжка мені дуже сподобалася! Вона дуже добре оздоблена ілюстраціями, детальними описами технік. Окрім того було дуже приємно читати передмову в якій авторка з непідробною любов'ю і теплотою пише про українську вишивку. Всім рекомендую.
    Дякую вам, за те що ви привернули увагу саме до іноземних видань по українській вишивці. Я провела своє маленьке дослідження:) Лише тільки на сайті Австралійської національної бібліотеки я знайшла 44 книги присвячені українській вишивці. І серед них навіть книжки видані в 30-х роках минулого століття.
    http://trove.nla.gov.au/book/result?q=ukrainian+embroidery&s=0
    І це тільки австралійська бібліотека! Тож в мене складається враження що ми своє знаємо гірше ніж його знають чужинці. А так - Полтва канєшна рулить!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за відгук і інформацію. Я б теж собі придбала таку книгу (і не тільки цю). Потрібно буде поближче познайомитись з amazon - ще не маю досвіду купівлі там :)
    В Україні теж видаються цікаві книги про вишивку. Правда не так часто, як нам вишивальщицям хотілося б і не завжди радує зміст.... До речі, завтра йду купувати щойновидану: автор О.Косміна «Традиційне вбрання українців. Том ІІ. Полісся. Карпати», підготовлену до друку видавництвом «Балтія-Друк». Сподіваюсь, що книга вийшла достойна :)

    ВідповістиВидалити
  5. Я собі придбала, але книга англійською мовою, що для мене трохи незручно. Та там такі ганы ілюстрації, що ясно все і так. Цікаво, чи є така книга вже в перекладі?

    ВідповістиВидалити
  6. Вітаю, гарне придбання!
    про переклад - не знаю.....
    з задоволенням би познайомилась з оригіналом :))))

    ВідповістиВидалити
  7. Добрий день!
    Дуже сумно, що про українські традиції та ремесло мало інформації! Я шукала схеми мережок полтавських, на жаль нічого не знайшла в інтернеті.

    ВідповістиВидалити
  8. Доброго часу! Багато схем відмальовує Лідія Бебешко, подивіться її сторінку в ФБ і пінтерест, можливо щось підійде і Вам.
    Можу сказати, що зараз набагато більше інформації, чим коли я починала вести цей блог :)

    ВідповістиВидалити